diumenge, 13 de setembre de 2015

TANCAT PER REFORMES
Comença un curs nou, són dies de preparatius, de conèixer companys, de recordar-nos dels que han començat etapes a altres llocs, de rebre nous alumnes, de retrobar-nos amb els que ja coneixem i comprovar com un estiu significa molt més del que ens pensem.

Comença un curs nou que tots volem sigui el més normal possible, que tots volem aprofitar al màxim per aprendre i compartir cada moment al centre i, per què no, fora també.

Però comença un curs nou marcat per una nova llei que no cal ni anomenar. Aquesta llei contempla la desaparició dels programes de Diversificació Curricular, aquesta llei no té en compte allò que passa dins els centres, aquesta llei no contempla les possibilitats que deixaran de tenir tants i tantes alumnes que ara són a les aules, o tal vegada encara no. 

Imatge extreta de la galeria Flickr de Florindapower
Fa 5 anys que vaig començar aquest bloc, que vaig començar a saber què era això de les TIC, 5 anys de canvis, 5 anys on l'alumnat ha dit la seva, en què l'han tingut en compte o han passat d'ell, però d'una manera o d'altra tots han deixat la seva petjada, la seva opinió, comentaris, bromes i crítiques, que sempre fan falta.

Que ningú es confongui, no és nostàlgia, el bloc és només una plataforma més, una eina substituïble per qualsevol altra que considerem pot ajudar més l'alumnat, que continua el seu aprenentatge molt més enllà dels entorns virtuals dels centres i de les parets de les aules. No és nostàlgia, és només la constatació que aquest curs tots els projectes d'un hipotètic curs de 1r de Diversificació Curricular, totes les noves idees que hagueren sorgit i que hagueren tombat les anteriors no han tingut lloc dins la reforma aprovada pel Govern.

Ara per ara tanquem per reformes, no anirem encara al cementiri dels blocs perduts, ens quedem per aquí, per si de cas, algun dia, el sentit comú guanya la partida a interessos que mai compartiré.