dilluns, 17 de novembre del 2014

COM FER UNA PREDICCIÓ METEOROLÒGICA

Segueix els passos següents:
1.-Busca icones que representen els principals fenòmens meteorològics que puguem trobar en la nostra comunitat, o millor encara inventa-te-les tu.
2.-Recorda que una predicció meteorològica serveix per informar del temps que tindrem en les pròximes hores o dies. Has de ser rigorós i aportar la màxima informació. Per això hauràs de tenir en compte les següents dades:

●Predicció en general
●Incidències en territoris de l’interior
●Incidències en territoris de la costa
●Incidències al nord, al centre i al sud
●Probabilitat de pluges
●Temperatures màximes i mínimes
●Evolució al llarg del dia
●Vent, direcció i força, la rosa dels vents
●Estat de la mar

I no cal dir que hauràs de tenir també unes certes nocions de geografia (de la teua Comunitat, coneixent-te les comarques i les seues capitals, o les altres comunitats autònomes, si amplies la teua predicció a tot el territori espanyol). Vols repassar-ho?
3.-Redacta la teua predicció tot utilitzant els recursos lingüístics adients.
4.-Revisa el text i comprova que està complet i que no tens cap falta d’ortografia.


Observa el mapa de les Illes Balears que trobaràs en aquest enllaç i ompli els buits que trobaràs en aquesta predicció del temps:


Bon dia.
Avui, el temps a  serà un tant  . A les del nord hi haurà possibilitat de , mentre que a Formentera no hi ha previsió de ______________.  En tota la  apareixeran a primeres hores,  matinals que tendiran a  a mesura que avanci el dia. Les  baixaran, podent arribar en alguns llocs de l’interior a zero. Serà un dia d’  , molt típic d’aquesta  de l’any.
Gràcies per la seua atenció i que tinguen un bon dia.